Klik hier om een tekst te typen.

Wat doet een coach

 

Kindercoaching is nog een relatief jong vakgebied binnen de hulpverlening. Kinderen zijn in ontwikkeling.

 

 

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van begeleiding voor basisschoolkinderen (6 t/m 14 jaar) waarbij het kind centraal staat. Een kindercoach past de methode van begeleiden aan zodat het past bij de coachee.

Het doel is om het kind te laten ontdekken dat het zelf talenten en kwaliteiten heeft om problemen op te lossen waar ze tegen aanlopen. Het kind wordt hierdoor weerbaarder, staat meer in zijn/haar kracht en krijgt meer zelfvertrouwen en heeft meer zelfkennis.

Bij kindercoaching denk je vanuit de oplossing, niet vanuit het probleem. Het kind is over het algemeen zelf heel goed in staat om in oplossingen te denken. Samen gaan we met alle talenten en kwaliteiten op zoek naar de juiste oplossing. Ouders zijn hierin onmisbaar en door samen op zoek te gaan is er veel mogelijk.

Een kindercoach is geen psycholoog of therapeut, je houd je niet bezig met graven in het verleden of het stellen van diagnoses. Ik denk niet in hokjes of stempels maar in mogelijkheden, graag ga ik samen met de coachee en de ouders opzoek naar de juiste weg om het gewenste doel te halen.

 

 

Kennismakingsgesprek

 

Als u het fijn vindt kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin kunt u, uw vragen kwijt en kan ik u vertellen wat een kindercoach doet en wat de werkwijze is. 

Dit kennismakingsgesprek duurt 30 minuten.

 

 

 

Intakegesprek

 

Voordat we een intakegesprek inplannen krijgt u van mij intakepapieren via de mail, die vult u in en stuurt u terug. Het doel van het intakegesprek is om de situatie helder te krijgen en het vraagstuk te formuleren. Is het nog onduidelijk wat er precies speelt, starten we het traject en gaande weg zal het vraagstuk voor uw kind duidelijk worden.

Het intakegesprek duurt 60 minuten. 

 

 

Traject

De eerste sessies zullen in het teken staan van het opbouwen van een vertrouwensband en dat uw kind zich veilig voelt binnen de praktijk.

Ik probeer zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij de belevingswereld van uw kind door te tekenen/schilderen, of een spel spelen of iets anders wat past bij uw kind. Uw kind zal zich snel veilig en vertrouwd voelen.

Vanuit dit vertrouwen zal ik, als het passend is voor uw kind gaan werken met mijn hond en/of de dieren van de stadsboerderij. Denk hier aan kijken en observeren van de dieren. Spiegelen van gedrag en lichaamsbesef krijgen via de dieren is ook een mooie methode. Daarnaast zijn er mogelijkheden om ook te werken met de dieren. Denk hierbij aan poetsen en wandelen met de pony. Het zelfvertrouwen zal in een rap tempo opgebouwd worden. Daarnaast zijn er mogelijkheden om d.m.v. fotografie inzicht te krijgen hoe uw kind de wereld ziet. Uw kind zal met een spiegelreflexcamera foto's maken van zijn/haar omgeving tijdens wandelingen en het werken met de dieren of in de praktijk. Op deze manier zullen we op spelenderwijze samen tot een oplossing komen voor het vraagstuk van uw kind.

 

Samen in de natuur zoeken naar oplossingen